Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya’nın kültürel mirası ve tarihi yapılardan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda başlattığı arkeolojik kazı çalışmaları sonunda, bölgede antik dönem kalıntıları ve yapılar ortaya çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi ile ziyaretçiler yürüyüş yolundaki cam yüzeylerde kalıntıları incelerken, falezler üzerinde oluşturulan bölümde ise Akdeniz manzarasını seyredebilecek.

Hıdırlık Kulesi (1)-1

ÇALIŞMALARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından alanda restorasyon ve koruma-onarım (konservasyon) işleri devam ediyor. Kulenin kuzey ve güney kısmındaki alanın ahşap kaplama ve antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajları tamamlandı. Antik kalıntıların ve tüm alanın aydınlatmasına yönelik de cam yüzeylerin altı ve kule aydınlatma çalışmaları da bitmek üzere. Tarihi Hıdırlık Kulesi'ndeki bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu çalışması da tamamlandı. Projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında kısa bir süre içinde Kulenin güney tarafında bulunan desenli taban mozaik alanın cam yüzeyle kapatılma çalışmasına başlanacak.

Hıdırlık Kulesi (3)-1

FALEZLER ÜSTÜNDE TARİHE KARŞI SEYİR KEYFİ YAŞANACAK

Antalya Müze Müdürlüğü ve KUDEB denetiminde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda bugüne kadar, 93 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı.

Kaynak: Antalya Büyükşehir Belediyesi Bülten