Antalya Devlet Senfoni orkestrası Flüt Sanatçısı, Doçent Lelya Bayramoğulları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Yunus Emre Enstitüsü Roma şubesinde “Geçmişten Günümüze Türk Bestecileri” adlı bir Flüt resitali verdi.
Sanatçı konserde geçmişten günümüze uzanan Türk bestecilerinin eserlerini Yunus Emre Enstitüsü’nün tarihi ve büyüleyici atmosferinde tanıttı. Bayramoğulları seslendirdiği eserlerle ilgili izleyicilere açıklamalar da yaptı. Antalya Sanatçımıza konserinde Roma Konservatuarının Piyanistlerinden Alessandra Felice başarılı bir şekilde eşlik etti. Konserde Türk-İtalyan müzik dostluğunun önemine de vurgu yapıldı.
Konsere görevine yeni başlayan Roma Büyükelçimiz Sayın Elif Ulgun Çömoğlu da katıldı. Roma Büyükelçisi Elif Ulgun Çömoğlu’nun elinden çiçeklerini alan ve İtalyanların yoğun ilgisiyle karşılanan Antalya Devlet Senfoni orkestrası Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları kültürler arası alışverişin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Mükemmel bir uyum ve ahenk içinde seslendirilen ve açıklamaları yapılan eserler İzleyicilerden büyük alkışla tam not aldılar.
Konserin bitiminde Sanatçılara Büyükelçi tarafından çiçekleri takdim edildi. Sanatçımıza büyük beğeni ve ilgi gösteren izleyiciler “Diva Flauto Turco” diyerek seslendiler. Yani Türk Flütçü “Flütün Divası” diyerek takdirlerini sundular.