Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Adayı Atılgan Sert, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını ve seçilmesi halinde yapacağı icraatları anlattı. Yaşadığı siyasi, mobbing nedeniyle görevini bıraktığını söyleyen Atılgan Sert, “Benden sonraki dönemde çok faaliyet göremedim. Dededen inşaat sektöründeyiz. İnşaatın her alanında, her safhasında görev alan, sahadan gelen biriyim. Bu nedenle meslektaşlarımızın tüm sorunlarına ses olmak istiyorum” diye konuştu.

HAFRİYATTA TEK YETKİLİ BÜYÜKŞEHİR OLMALI

Antalya gündemini uzun süreden beri meşgul eden hafriyat konusunda açıklamalarda bulunan Atılgan Sert, şunları söyledi: “Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi tek yetkili olmalı. Tüm Antalya hafriyatını kontrol altına almak mümkün. Toplanan paranın da çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz Antalyasporumuza gitmediğini biliyoruz. Antalyasporumuza buradan para gidebileceğini ama kontrollün Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiği düşünüyorum” dedi.

RANTSAL DEĞİL, KENTSEL DÖNÜŞÜM

Seçilmeleri halinde dernek binasını yapacaklarını belirten Sert, kentteki eski binaların da kentsel dönüşüm kapsamında elden geçirilmesi gerektiğini hatırlattı. Depremin Antalya’nın da bir gerçeği olduğunu ifade eden Atılgan Sert, “Çürük bina stoklarının hızlıca tespit edilerek, modern, yaşanabilir ve şehre yakışır binaların yapılmasını istiyoruz. Biz kentsel dönüşüm istiyoruz, rantsal dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm bir gecekonduyu yıkıp da yerine 10 katlı bina yapmak değildir. Kentsel dönüşüm; ada bazında ya da yarım ada bazında yapılması gereken bir işlemdir. Altyapı, kanalizasyon, park otopark gibi etmenlerin de hesaplanması gerekiyor. Ada bütünlüğünün bozulmasıyla emsaller bozuluyor” diye konuştu.

Atılgan Sert (2)

YÜKSEK İŞÇİLİK MALİYETLERİNİ ÇÖZMELİYİZ

Şantiyelerde kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşandığının da altını çizen Atılgan Sert, “Günlük çalışma fiyatı da olarak da yüksek meblağlar ödüyoruz. Malzeme, arsa ve işçilik fiyatı bir evin maliyetini arttırmaktadır. Antalya’da da pahalılığın olmasının ana sebeplerinden biri de budur. Çok yüksek işçilik maliyetleri bulunmaktadır. Ağır ve tehlikeli olan inşaat sektöründe işçilerin çalışması için bir ayrımcılığın olmasını istiyoruz. Yani emekliliğin erken yaşa çekilmesi gibi. Bununla alakalı teknik liselerin açılması gerekiyor. Memlekette nasıl oto tamircisi gerekliyse kalıpçı da gerekli. Bu şekilde tedbiri almazsak gelecekte bu işçilik ücretlerin çok daha artacağını söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ/ SERCAN AYTIŞ