İzmir Behçet Uç Hastanesi Başhekimliğinden, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, göreve başladı. Prof. Dr. Özkan, sağlık alanında gerçekleşen projeler ile yapılması gereken yatırımlara ilişkin basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Göreve başlamasının ardından ilk izlenimlerini paylaşan Prof. Dr. Özkan, “İlk etapta tırmanma dönemi olacak. Tüm yatırımları yerinde göreceğim ve eksikleri tespit edeceğim. İlgililerle görüşüp çözüm yolları bulacağız. Ardından hızlanma dönemine geçeceğiz. Antalya'ya gelir gelmez gördüğüm ilk şey, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası yerleşkelerinin çok dağınık olması. Dolayısıyla bununla birlikte Antalya'nın tüm eksiklerini çözeceğiz" açıklamasına yer verdi.
“400 SAĞLIK PERSONELİNE İHTİYAÇ VAR”
Hastanelerdeki yoğunluğun nedeninin personel eksikliği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özkan, “Bir şehrin dinamo yükünü taşıyan hastaneler vardır. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi iyi ama Antalya Şehir Hastanesi daha güzel. Benim görevlerimden biri, bu hastanelere yeni alanlar ilave etmemiz lazım. Örneğin pediatrik palyatif yok. Yataklı psikiyatri kliniğini geliştirmemiz lazım. Acilde bir pediatri supraventriküler taşikardi vakası bekliyorsa, orada bir sıkıntı var. Acilde uzun süre bekleyen hastalar neden bekliyor? Cevabını kliniklerde ve yoğun bakımda aramamız lazım. Bu sorunları çözmemiz için personele ihtiyacımız var. Şehir hastanesinde 600 yatağımız boş. Başka bir yerde yeni hastane yapmaya gerek yok. O hastaneyi aktif hale getirmeliyiz. 400 personele daha ihtiyacımız var. Bu personeli Sağlık Bakanlığı'ndan temin edeceğiz." dedi.
“HERKES GÖREVİNİ YAPMALI”
Boşaltılması beklenen Atatürk Devlet Hastanesi'nin son durumu hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Özkan, “Kimseyi mağdur etmeden bakanlıkla birlikte karar vereceğiz. Ben yakında bölgeye gideceğim. Esnafla ve muhtarla görüşeceğim. Onların da fikrini almak bizler için önemli. Başlanan yatırımların devam etmesi ve edememesini takip edeceğim. Gördüğüm ana sorunlar bunlar. Sağlık müdürlüğündeki yapıyı hızlandırmamız lazım. Yazışmalar uzun sürüyor. Mevzuata uygun şekilde hızlı ve efektif şekilde hareket etmeliyiz. Herkes görevini yapmalı. Hekim arkadaşların günde kaç ameliyat yaptığı, kaç hasta baktığı takip altında olacak" diye konuştu.