Kepez Vakfı (3)Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, bünyesindeki ekmek fabrikasıyla hem üretiyor hem de karıyla ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün görevlendirdiği yeni yönetimle birlikte işletmenin kurumsal yapısı güçlendirilirken, kapasitesi ve ürün çeşitliliği artırılan fabrikanın üretimi de daha kaliteli hale getirildi. Kepez Belediyesi’nin bir iştiraki olan ekmek fabrikası, önce insan sağlığı ve gıda güvenliği anlayışıyla üretim yapıyor. Üretilen sağlıklı ve lezzetli ekmek, tatlı ve yaş pastalar ise uygun fiyatla tüketiciye sunuluyor.  Yeni Mahalle’de, 1996 yılında hizmete giren Kepez Ekmek’te, üretim elektronik makinelerde ve gıda güvenliğine uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı ekmek fabrikasında, gıda mühendislerinin gözetiminde üretim yapılıyor.

Kepez Vakfı (2)

 HER DAMAK ZEVKİNE UYGUN EKMEK VAR

Örnek bir sosyal belediyecilik yatırımı olan Kepez Vakfı Ekmek Fabrikası, üretim çeşitliğiyle de dikkat çekiyor. Normal ekmeğin yanı sıra roll ekmek, kepekli ekmek, simit ekmek, sandviç ekmek, hamburger ekmeği, tost ekmeği, tam buğday unlu ekmek, çavdar ekmeğinin pişirildiği fabrikada, tam tahıl ekmeği, sarı buğday ekmeği, siyez ekmeği, kızıl çavdar ekmeği, Isparta ekmeği ve Trabzon ekmeği imalatı yapılıyor.

Kepez Vakfı (1)

UNLU MAMUL VE TATLI DA ÜRETİLİYOR

Kepez Ekmek’in üretim hattından çıkan tatlı-tuzlu kuru pasta, un kurabiyesi, sade, kepekli ve susamlı galeta, ay çekirdekli burgulu galeta, yaprak galeta, misket kuru pasta, pastane bezesinin yanı sıra özel yapım yaş pasta, ekler, çikolata topu, triliçe, tramisu, supangile, sütlaç, ıslak kek gibi sütlü ve şerbetli tatlılar da vatandaşın beğenisine sunuluyor. Kepez’in Ekmek’in fırınlarında pişen simit, poğaça ve açma çeşitleri de vatandaşların kahvaltılık talebi karşılanıyor.  Kepez Ekmek Fabrikasında,  günde ortalama 42 bin 500 adet normal ekmek, 3 bin 340 adet çeşitli ekmekler, 2 bin 300 adet simit-boğacı ve 20 bin 400 adet de roll ekmek üretiliyor.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN GLUTENSİZ ÜRETİM

Kepez Vakfı, unlu mamul üretiminde normal ekmek yiyemeyen çölyak hastalarını da unutmadı. Vakfın fabrikasında, günlük ortalama 1100 adet glutensiz ekmeğin yanı sıra çeşitli gramajlarda sandviç ekmeği, tost ekmeği, gobit ekmeği, , yarım ekmek, susamlı ekmek, tahıllı ekmek, köy ekmeği, baton ekmeği,  glutensiz tatlı-tuzlu kuru pasta, kurabiye muffin kek, glutensiz simit, poğaça ve açma üretimi yapılıyor. 

İKİ KAFE VE 140 EKMEK BÜFESİYLE SATIŞ

Kepez Vakfı, ürünlerini  bi’dilim Fırın Kafe ile ilçenin değişik noktalarındaki 140 ekmek büfesiyle vatandaşlara ulaştırıyor.  Kepez Vakfı’nın kuruluşu olan bi’ dilim Fırın Kafe, Yeni Mahalledeki fabrika binasında ve Fabrikalar Mahallesi’nde ki Kepez Balık Pazarı’nda hizmet veriyor.

Karı değil, sosyal yardımlaşmayı öne çıkaran Kepez Vakfı,  elde ettiği karla hem öğrencilere burs veriyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Kaynak: KEPEZ BELEDİYESİ / BÜLTEN