Ünlü Türk yazar Sabahattin Ali’nin çok satanlar listesinden inmeyen unutulmaz eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’ internette araştırılmaya devam ediliyor. Kitabın konusu ve hikayesinin ana fikri merak ediliyor. Kitap kurtlarının elinden düşmeyen Kürk Mantolu Madonna kitabı ile ilgili merakla araştırılan detaylar nelerdir?Kürk Mantolu Madonna kimin eseri, kim yazdı, içeriği, konusu ne, kaç yaşındakiler kitabı okuyabilir

Sabahattin Ali Kimdir Resim.jpeg

RAİF EFENDİ’NİN TABLOYA OLAN AŞKI…

Raif Efendi isimli bir Türk’ün Berlin’e gittikten sonra gezdiği sergide aşık olduğu tabloyu ve böylelikle Raif Efendi karakterinin yolculuğunu ele alan “Kürk Mantolu Madonna” kitabının özeti şöyledir :“Raif Efendi, yirmili yaşlarında babasının isteği üzerine gittiği Berlin'debir sanat galerisine gider. Galerideki tablolar arasında bir sanatçının otoportresini görür ve tablodaki kadını hiç tanımamasına rağmen platonik olarak ona âşık olur. Raif tablodaki portrenin, Rönesans ressamı Andrea del Sarto tarafından yapılmış "Madonna delleArpie" isimli tablodaki Meryem Ana (Madonna) portresine benzetir. Tabloyu seyrettiği günlerden bir gün bir kadın onun yanına gelir.

Bu kadın, tablonun sahibi olan sanatçı Maria Puder'dir. Bir gün Raif, babasının öldüğü haberini alır. Türkiye'ye, Havran'a dönme kararı alır. Maria ile burada mektuplaşmaya devam edecektir ancak birkaç mektuplaşmadan sonra Maria'nın mektupları kesilir. Raif, Maria'nın kendisinden vazgeçtiğini düşünür.

Kurk Mantolu Madonna Kitap Resim

Raif, sevmediği bir kadınla evlenir.Mektupların kesilmesinden yaklaşık on yıl sonra, Maria'nın bir akrabasını Ankara'da görür. Ondan, Maria'nın kendilerine bir Türk’ten hamile olduğunu söylediğini ama ismini vermediğini öğrenir. Ayrıca Maria'nın doğum sırasında fenalaştığını, komaya girdiğini ve bir hafta sonra öldüğünü büyüköğrenir.

Maria'nın mektuplarında sadece "iyi haber" olarak nitelendirdiği gerçeği de o anda öğrenen Raif Efendi, ölümünün yaklaştığını anladığında bu güzel günleri kaydettiği defterinin yakılmasını genç bir iş arkadaşından rica eder. Genç iş arkadaşı da Raif Efendi ile ilgili bu gizemi çözmek ve onu daha yakından tanıyabilmek için defterini okur.”

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ / STAJYER SENA GÜNEŞ