Medeniyetler şehri Antalya geçmişten günümüze hiç değişmedi! Tarihten bu yana farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan, onları aynı çatı altında toplayan Antalya, günümüzde de etnik ve kültürel zenginliği ile hem pek çok ulusa hitap eden, hem de o ulusların kültürel değerlerini besleyen bir şehir. Sahip olduğu coğrafi konumların bir getirisi olarak şehrin dünya genelinde bir turizm destinasyonu olması da tüm bu kültürel zenginliği taçlandırdı.

Hatta öyle ki Antalya’ya tatil yapmak için gelen pek çok turist,gerek doğal güzelliklerden, gerekse farklı kültürlerin eşsiz ahengine kapılmış olmasından bu şehri terk edemedi. Turizm işletmelerinin Antalya’nın tüm etnik, kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleri en şeffaf şekilde şehre misafir olarak gelen turistlere altın tepsi ile sunması, ve değerlerimiz gereği turizm çalışanlarının onlara kendi evlerine gelen misafir hassasiyetinde yaklaşması, Antalya’yı dünya kenti mertebesine ulaştırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi uyarı mesajı yayınladı! Antalya’nın o bölgesinde sular yok Antalya Büyükşehir Belediyesi uyarı mesajı yayınladı! Antalya’nın o bölgesinde sular yok

Günümüzde Antalya dünya genelinde tatil söz konusu ise listenin hep en başında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında şehre olan yabancı turist akını ve bayram tatillerini fırsat bilen yerli turistlerin tatil sevdası, turizm işletmelerine iğne atsak yere düşmüyor tabirini kullanmamıza sebep oluyor.

Antalya, bacasız sanayide 2024 yılına bereketli bir giriş yaptı. Nevruz Bayramı’nın Paskalya Bayramı’nın ve Ramazan Bayramı’nın aynı dönemlere denk gelmesi, üzerine dünyanın dört bir yanından gelen turistler şehre bir kültür cümbüşü yaratırken, turizmcilerde bundan nasibini alarak sezona pozitif başladı.

Antalya Dort Bayram (Small)

Bacasız sanayiyi önümüzdeki iki aylık süreçte ise 4 büyük bayrama tanıklık edecek. Hollanda'nın 27 Nisan Kral Günü'ne bağlı tatilleri, ardından 9 Mayıs'ta kutlanan Rusya'nın Zafer Günü'ne bağlı tatilleri, sonrasında Almanya'nın mayıs sonunda Almanya Pfingsten bayramına bağlı tatil ve haziran ayı ortasındaki Kurban Bayramı olmak üzere Medeniyetler şehri, turizmcilerin yüzünü bir kez daha güldürecek.

Antalya, etnik ve kültürel zenginliğinin ekmeğini, bu sezon ulusların ortak noktası olan bayramlardan yiyecek. Peki asırlardır pek çok ulusun parmak izlerini taşıyan bu topraklar, bu yaz hangi bayramlara tanıklık edecek biraz bundan bahsetmek istiyoruz,

Çünkü işin kültürel boyutu ta en az ekonomi kısmı kadar önem arz ediyor. Şimdi güneşin krallığı Antalya’nın yaz sezonu boyunca tanıklık edeceği Hollanda'nın Kral Günü, Rusya'nın Zafer Günü, Almanya'nın Pfingsten bayramı ve Türklerin Kurban Bayramı’ndan bahsedelim isterseniz. Bayramların tarihlerini ve önemlerini irdeleyelim. Hazırsanız başlayalım. İşte tüm detaylarıyla Antalya’nın yaz sezonu boyunca tanıklık edeceği 4 büyük bayram…

Kral Gunu

HOLLANDA- KRAL GÜNÜ

Hollanda, Kral Willem-Alexander'ın doğum gününü her yıl 27 Nisan'da kutlar. Bu ulusal bayrama Kral Günü denir. Çoğu insan o işten izinli olur. Hollanda Kral Günü, Hollandalıların milli gururunu ve birlik duygusunu kutladığı bir bayramdır. Ülkenin her köşesinde, insanlar bir araya gelir ve renkli bir şekilde kutlama yaparlar. Bu bayram, Hollanda kültürünün ve toplumunun önemli bir parçasıdır ve her yıl binlerce kişi tarafından coşkuyla kutlanır. Kral Günü, renkli kutlamalar, sokak partileri, pazarlar, konserler ve diğer etkinliklerle doludur. Hollanda'nın dört bir yanında, insanlar turuncu renkte giysiler giyer, sokaklarda müzik yapar ve dans ederler. Ayrıca, sokak satıcıları ve pazar tezgâhları, yiyecek ve içeceklerden el sanatlarına kadar çeşitli ürünleri satmaktadır.

Rusya Zafer Günü

RUSYA- ZAFER GÜNÜ

Rusya, her yıl 9 Mayıs'ta İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferini kutluyor. Zafer Günü veya diğer adıyla 9 Mayıs, II. Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen ve kutlanan gündür. Zafer Günü ülkede birçok aile için çok anlamlı bir bayramdır. Sovyetler Birliği lideri Leonid Brejnev döneminde Zafer Günü'nün önemi arttı. 9 Mayıs'ta tüm ülkede kutlamalar ve Kızıl Meydan'da askeri tören yapılmaya başlandı. 9 Mayıs resmi tatil ilan edildi.

Pfingsten (Small)

HRİSTİYANLAR’IN- PENTEKOS BAYRAMI (PFİNGSTEN)

Hristiyanların en önemli bayramlarından biridir. Her yıl genellikle mayıs ya da haziran aylarına denk gelen Pentekos Bayramı, Paskalyanın ardından 50 gün sonra kutlanır. Hz İsa’nın ölüp göğe yükseldikten sonra Kutsal Ruh'un havarilerin üstüne indiği gün olarak geçer. Hristiyanların vazifelerinin başladığı gün olarak geçer ve kutlanır. Aynı zamanda bir bahar bayramı olarak geçen Pentekos Bayramı esnasında kilise ayinleri genellikle dışarıda yapılır ve kiliselerin bahçeleri süslenir.

Kurban Bayramı

MÜSLÜMANLAR’IN- KURBAN BAYRAMI

Kurban Bayramı islam dünyasında büyük bir sevinçle kutlanır. Kurban Bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren toplamda 4 gündür. Bir diğer deyişle zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine “Eyyamı nahr” denir. Zilhicce ayının 9. gününe ise “Arefe günü” denir. Bayramdan bir önceki gündür. Ayrıca Kurban Bayramı’nda müslümanlar her yıl “Hac” görevlerini yerine getirirler. Hac için Mekke’ye gidilir ve Kabe’nin etrafında tavaf yapılır. Hac görevini yerine getiren müslümanlar kurbanlarını da Mekke’de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından her yıl büyük bir sevinç ve mutlulukla kutlanır. 

Muhabir: BUSE ER