Geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulda Müstakil Sanayici ve İşinsanları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanlığı’na seçilen Yusuf Akgül ve yönetimi, düzenledikleri basın toplantısı ile kendilerini kamuoyuna tanıttı. MÜSİAD’ta 15 yıllık geçmişi olduğunu belirten Şube Başkanı Yusuf Akgül, aynı zamanda Antalya İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde kurulan Genç TİM’de Genel Başkan Vekilliği görevlerinde bulunması nedeni ile iş dünyasının farklı dinamiklerini yakından gözlemleme ve sektörler için daha geniş bir perspektifle çalışma imkânı bulduğunu belirtti.
PANDEMİ, DEPREM, SEÇİMLER
İki yıl süren pandemi, ardından asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem ve seçim süreçleri, iş dünyasını ve üyelerini ciddi anlamda etkilediğini belirten Akgül, “Bu yoğun süreçlerde ister istemez üyelerimizle olan iletişimimizde mesafeler oluştu. Ancak farkındayız ki, MÜSİAD’ın temel gücü, üyeleriyle kurduğu güçlü bağlardan gelir. Bu yüzden, göreve gelir gelmez ilk adım olarak, üyelerimizle daha güçlü bir iletişim kurmak ve iş dünyamızın ihtiyaçlarını net bir şekilde belirlemek adına, 18 Ocak’ta Üyeler Arası İletişimi Artırma Çalıştayımızı gerçekleştirdik. Bu çalıştay, sadece mevcut durumumuzu değerlendirdiğimiz bir platform olmadı; aynı zamanda, önümüzdeki iki yıl boyunca izleyeceğimiz yol haritasının da temelini attık” şeklinde konuştu.
MÜSİAD’IN 2025 VİZYONU
2025 yılı için belirledikleri temel vizyonlarının ‘Katma Değer Odaklı Büyüme ve İhracat’ olacağını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Akgül, şunları söyledi: “Bu kavram, bir ürün veya hizmetin piyasa rekabetçiliğini artıracak şekilde inovasyon, kalite ve sürdürülebilirlik anlayışıyla üretilmesini ifade eder. Sadece üretmek değil, aynı zamanda üretilen ürünlere teknoloji, tasarım ve kalite ekleyerek dünya pazarlarında daha güçlü hale getirmektir. Bu anlayışla, MÜSİAD Antalya olarak hedefimiz; üyelerimizin sadece üretici olmaktan çıkıp, uluslararası pazarlarda söz sahibi olan markalara dönüşmesini sağlamaktır”.
GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK İŞBİRLİĞİ
ihracat odaklı büyümeyi teşvik eden projeler, işbirlikleri ve stratejik yönlendirmeler yapacaklarını belirten Akgül, “Özellikle Antalya İhracatçılar Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte UR-GE ve Sektörel Ticaret Heyetleri projelerinin önemini vurguluyoruz. Hedeflerimiz ise şöyle belirledik: Üyelerimizin ticari faaliyetlerini büyütmek ve geliştirmek. İhracat projelerine ağırlık vererek Antalya iş dünyasının uluslararası rekabet gücünü artırmak. Genç ve kadın girişimcilerin iş dünyasında daha fazla yer almasını sağlamak. Tecrübeli iş insanlarımızın, genç girişimciler ve kadın girişimcilere rehberlik edeceği bir MÜSİAD Mentorluk Ağı oluşturmak. Üniversiteler ve kamu kuruluşları ile iş birliklerini güçlendirerek iş dünyası ve akademiyi bir araya getirmek” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD’IN PROJELERİ
Antalya’daki üniversitelerle doğrudan iş birliği yaparak, öğrencileri iş dünyasına hazırlayacak MÜSİAD Girişimcilik Akademisi gibi projeler planladıklarını belirten Yusuf Akgül, konuşmasını şöyle tamamladı: “Turizm Akademisi, Genç Ticaret Elçileri gibi projelerle, bölgesel dinamiklere uygun çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz. Üyelerimizin ticari faaliyetlerine değer katacak, şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak ve iş dünyasında güçlü bir sinerji oluşturacak bir yönetim anlayışıyla çalışacağız.”