Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul başkanlığında meclis toplantı salonunda yapılan oturumda 35 gündem maddesi ele alındı. Saygı duruşunda bulunulması sonrasında açılış konuşmasını yapan Başkan Kumbul, "Siz meclis üyelerimizle birlikte ilçemize hizmet yolunda geçen 1 yılımızı tamamlanmış olmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. En başta gerek şahsıma gerekse meclis üyelerimize güvenerek ilçemize hizmet etme görevini bizlere layık gören değerli Serik halkına teşekkür ediyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi şeffaf, adaletli ve denetlenebilir bir şekilde ilçemize hizmet ediyoruz ve bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

S E R I K B E L E D I Y E S I N D E N I S A N M E C L I S I 648555 192154

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk bölümde encümen ve meclis ihtisas komisyonları üyelerinin seçimleri yapıldı. Oy birliğiyle komisyonların 5'er üyeden oluşması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Kadir Kumbul, 5'er kişiden oluşacak komisyonlarda meclis çoğunluğuna göre CHP'den 3, AK Parti ve MHP'den 1'er üye yer alacağını açıkladı. Yapılan açık oylamada bütün komisyon üyeleri oy birliğiyle seçildi.

S E R I K B E L E D I Y E S I N D E N I S A N M E C L I S I 648556 192154

Kapalı oylama ile yapılan seçimde ise CHP'den Adnan Parlak, Mustafa Kök ve Emrah Akbaba encümen üyeliliğine seçildi. Daha sonra denetim raporu meclisin bilgisine sunuldu. Ardından Başkan Kadir Kumbul'un ilk döneminin faaliyet raporu görüşüldü. Kurallar gereği Başkan Kumbul meclis başkanlık koltuğunu bu madde için meclis üyelerinden Ergüven Yılmaz'a devretti. Yapılan açık oylamada Belediye Başkanı Kadir Kumbul'un ilk dönem faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Raporlar bölümünde ise gündemde bulunan 12 madde plan bütçe ve imar komisyonlarından geldikleri şekilde oy birliği ile kabul edildi. Teklifler bölümündeki 8 madde oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Kaynak: DHA