Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) koordinesinde yürütülen, 'Gazipaşa Ovası Sulaması İkmali Projesi' toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda, projenin mevcut durumu, altyapı unsurları ve bölgede tarımsal sulamanın artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
'TALEPLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'
Toplantıda yaptığı konuşmada sulama projelerinin bölge için taşıdığı önemi ifade eden Vali Şahin, "Gökçeler Barajı ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. İnşallah sulama mevsimine kadar herhangi bir sorunla karşılaşmayacağız ve bölgedeki araziler daha da sulanabilir hale gelecek" dedi.
Muhtarlar tarafından dile getirilen taleplere de değinen Vali Şahin, "Muhtarlarımızın gündeme getirdiği bazı gölet planlamaları üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, barajda kullanılabilecek ilave su kaynaklarını da değerlendirmeye aldık. Bu kaynaklarla birlikte özellikle Zeytinada, Muzköy ve Güney bölgelerimizdeki tarımsal sulama ihtiyaçlarına çözüm üretecek gölet ve sulama projelerini de en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık bin hektarlık alanın daha sulanabilir hale getirilmesini planlıyoruz. Bu süreçlerin yakından takipçisi olacağım" ifadelerine yer verdi.
Toplantının sonunda Vali Şahin, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak muhtarların ifade ettiği sorun ve isteklerin çözüme kavuşturulması için ve Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi Antalya'nın, özellikle tropikal meyve üretiminde lokomotif olan Gazipaşa'nın tarımsal üretimini ve üretim kalitesini artırmak için ilgili kurumların koordinesiyle çalışmalara devam edileceğini ifade etti.
'Gazipaşa Ovası Sulaması İkmali Projesi' ile Gazipaşa Ovası'ndaki tarımsal üretim artırılarak, bölgedeki çiftçilere daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım imkanı sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede bulunan 4 bin 740 hektar alan sulanabilir hale gelecek ve tarımsal ekonomiye önemli bir katkı sağlanacak.