Ortak kullanım alanlarından bir tanesi olan tuvaletler, doğru temizlenmediği durumlarda mikrop yuvaları haline dönüyor. Her fırsatta su ile temas halinde olmaları ve kısıtlı havalandırma imkanı bulunan tuvaletlerin özenle temizlenmesi gerekiyor. Tuvaletlerin bakterilerden arınması için bazı ürünler kullanılması gerekirken bazı püf noktalarda bulunuyor.
TUVALET NASIL TEMİZLENMELİ?
Sürekli nemli olan tuvaletler, bakteri üremesine zemin hazırlıyor. Özenli temizlenmeyen tuvaletler, mikrop yuvasına dönüyor. Tuvaletlerin bakterilerden arınması için sık sık temizlenilmesi gerekir. Peki tuvaletler nasıl temizlenilmeli? İşte merak edilen tuvalet temizliğinin püf noktaları…
Tuvalet temizliğine başlamadan önce bazı tedbirler alınması gerekiyor. Öncelikle tuvalet camı açılarak havalandırılma yapılmalı ardından ellere eldiven takılmalı. Kullanılacak olan temizlik malzemeleri ise dikkatli bir şekilde kullanılmalı. Temizlik yaparken maske takılmasında fayda bulunuyor. Temizlik malzemelerinin solunması ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Tuvaletler temizlenirken iyi bir fırça kullanılmalı. Yumuşak fırçaların yerine sert fırçalar kullanılmasında fayda var. Temizlik yapılırken ise çamaşır suyu, kireç sökücü deterjan, koku giderici ürünler kullanılmalı. Ancak bu temizlik malzemeleri kesinlikle birbirine karıştırılarak kullanılmamalıdır. Temizliğe önce çamaşır suyu ile başlanılması gerekir. Çamaşır suyu güzelce durulandıktan sonra kireç sökücü deterjan kullanılmalıdır.
FAYANS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?
Tuvalet temizliğine öncelikle duvar ve aynalardan başlanılması gerekir. Böylece temizlediğiniz bölgeleri tekrar tekrar temizlemenize gerek kalmaz. Fayanslarınızı temizlemek için uygun bir bezi hafif bir şekilde ıslatın ardından çamaşır suyu veya fayans temizliği için kullanılan ürünlerle fayanslarınızı silmeye başlayın. Silme işleminin ardından kuru bir bez yardımı ile fayanslarınızı leke kalmaması için kurulayın.
DERZ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?
Birçok kadın derzlerinin sararmasından şikayet ediyor. Kötü görüntüsünün yanı sıra sararan derzlerde bakteri oluşumunda çoğalmalar görülüyor. Küçük bir alan olmasından dolayı temizlenmesinin zor olduğu derz temizliğinde diş fırçası kullanımı en fazla başvurulan yöntemlerden bir tanesi. En etkili yöntemlerin başında ise çamaşır suyu geliyor.
KLOZET TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?
Klozet temizliğinin en önemli noktası kaliteli bir fırça kullanımından geçiyor. Özellikle deforme olan fırçalar ile yapılan klozet temizliği yetersiz kalıyor. Temizliğin başında çamaşır suyu klozetin içerisine dökülür ve fırça yardımı ile klozetin her noktasına yayılması sağlanır. Ardından klozet kapağı kapatılarak 5 dakika bu şekilde bekletilir. 5 dakikanın ardından birkaç kez sifon çekilir. Ardından çamaşır suyu klozet kapağının üzerine dökülür ve bir bez yardımı ile kapak ovulur. Ovma işleminin ardından kapağın üzerine su dökülerek durulama işlemi yapılır.