Turizmin başkenti Antalya'nın kuzey giriş kapısı olan bir bölgesinde yer alan arazinin yeni hafriyat alanı yapılarak belediye şirketine kiralanması teklifi Meclise sunuldu. Teklif, 11 Kasım Pazartesi günü görüşülecek olup, söz konusu hedefin gerekçesi olarak mevcut hafriyat sahasının kente uzak olduğu öne sürüldü.
Gazeteci Yusuf Yavuz'un haberine göre Hafriyat alanı yapılmak istenen ve meclise teklifi sunulan arazi, bulvardaki üçüncü büyük kavşakta yer alıyor. Daha önce otogar yapılması için ayrılan bu parselin tapu kayıtlarında hala "otogar arazisi" şerhi bulunuyor. 2016 yılında dönemin Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e takdim edilen ve otogar arazisi olarak ayrılan parsel 99.600 metrekare.
HAFRİYAT ŞİRKETLERİNDEN KIZILLI SİTEMİ
Eski otogarın AVM ve ticari alana dönüşmesini içeren projenin yargı kararı ile iptal edilmesi üzerine yeni otogar projesi rafa kalkmış ve mevcut arazi uzun bir süre unutulmaya yüz tutmuştu. Arazinin büyükşehir yönetimince tekrar hatırlanması ise başka bir projenin ortaya atılmasına neden oldu. Hafriyat şirketlerinin Kızıllı'da yer alan döküm alanına uzak olduğu gerekçesi ile gitmek istememesi Yeşilbayır'da bulunan arazinin hafriyat alanına dönüştürülmesine sebep gösterildi.
YAVAŞ ŞEHİR İLE HAFRİYAT ALANI BİR ARADA
Hafriyat döküm alanı olarak seçilen ve mecliste görüşülmesi beklenen arazinin yer aldığı Yeşilbayır Mahallesi, henüz iki ay önce Citta Slow (Yavaş Şehir) ağı için Antalya'nın pilot bölgesi seçilmişti. Çevrenin, yerel üretimin öncelendiği ve trafik karmaşasının azaltılmasının hedeflendiği yavaş şehir felsefesi ile hafriyat alanının bir araya gelmesi fikri ise kafa karışıklığına neden oldu.
BÖCEK'İN ROMA'DAKİ KONUŞMASI HATIRLATILDI
Gazeteci Yusuf Yavuz, belediyenin bu kuruluşun sponsorlarından biri olduğunu ve Başkan Böcek'in 25 Ekim'de Roma'da Citta Slow Başkan Yardımcısı yapılması sonrası yaptığı konuşmayı hatırlattı. Başkan Böcek, Roma'daki ifadelerinde Antalya’nın sürdürülebilir kentsel gelişim konusundaki kararlılığının altını çizerek, "Antalya’nın Cittaslow hareketi çerçevesinde bir rol model olarak sürdürülebilirlik konusunda yeni standartlar belirlemeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulunmuştu.
ANTALYA'YA GELENLERİ MOLOZ YIĞINLARI MI KARŞILAYACAK?
Antalya'da yapılması hedeflenen projeler ile gerçekte olan projeler arasında çok büyük sorunlar yaşanırken kentteki hafriyat konusu da bu sorunlardan biri oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclisinin 73 nolu gündeminde bulunan teklifin onaylanması durumunda turizm kenti Antalya'ya kuzey yolundan gelecek kişileri moloz yığınları ile kamyonların karşılaması bekleniyor.