Antalya’nın Kırcami mahallesi her geçen gün gündemde yerini almaya devam ediyor. Kentsel dönüşüm nedeniyle sık sık tartışmalara gündemden düşmeyen mahallede krizler ardı ardına geliyor. En zengin semtlere yakınlığı ile bilinen Kırcami mahallesinde elektrik krizi yaşanıyor. Mahallede 50 yıl önce kurulan elektrik trafosundan elektrik veriliyor. Ancak mahalle muhtarı Mehmet köksal mahallenin sorunlarını değinirken, 50 yıl önce kurulan trafodan alına elektriğin yetmediğini, düşük voltajla geldiğini dile getirdi.  Üst yapı sıkıntısı yaşayan mahalleli durumdan şikayetçi olduklarını belirtiyor.

“ELEKTRİK YETMİYOR”

Antalyamuratpasa

Kırcami mahallesi muhtarı Mehmet Köksal, TEDAŞ’ın 5o yıl önce yerleştirdiği trafodan elektrik verildiğini ancak verilen elektriğin yetmediğini belirterek, “Sıkıntımız şu anda TEDAŞ'ta. TEDAŞ buraya 50 yıl önceki koyduğu trafodan elektrik veriyor mahalleye ama verilen elektrik yetmiyor. 10 tane daha gecekondu vardı. Şimdi oldu 100 tane gecekondu. Buradaki elektrik yetmiyor. Elektrik yetmiyor. Üstten zaten bu altyapı ile ilgili bizim bir şeyimiz yok. Bir içme suyumuz gidiyor altyapıdan. Gerisi komple üstten şu anda elektrikte bir sıkıntı yaşıyor” şeklinde ifadelere yer verdi.

MAHALLEDE SIKINTI BÜYÜK

Mahalle muhtarı köksal, TEDAŞ’ın yetersiz olduğunu ve mahalleli olarak durumdan şikayetçi olduklarını vurguladı. Muhtar Köksal, “Mahalle elektrik alıyor ama düşük alıyor voltajlar. Kimisinin işte yeni belli bir mahallede 1778 sokakta, 1756 sokakta adamların televizyonları yandı, buzdolapları yandı ama kimsenin Umurunda değil, TEDAŞ'ın. TEDAŞ özel bir şirket olduğu için sana parayı almaya geldi mi alıyor. Ama hizmete oldu mu yok diyor. Ellerinde sorduğumuz zaman malzeme yok, personel yok diyor.

Kırcami Muratpaşa (1)

Elektrik tellerin arasına giden bir sürü ağaçlar var kesilmesi için durumdan şikâyetçiyiz. Benim vatandaşımın elektrikleri kesik olduğunda veya yetersiz olduğunda beni arıyor. TEDAŞ'ı aramıyor. TEDAŞ'ta yetkili bulamazsın zaten. Ben de bulamıyorum yetkili. Anca dilekçeyle, anca mesajla, WhatsApp’la gönderiyoruz. O da yetersiz yani. O da cevabı hazırlıyor. Benim personelim yetersiz diyor. Ben çalışamıyorum diyor. Burayı 10 tane ekiple yapması gereken iki ekip var diyor. İki ekiple ne yapabilirim ben diyor. Ya da şirket, özel şirket olduğu için umurunda değil” dedi.

“KAÇAK YAPILAR VAR”

Mahalle muhtarı Mehmet köksal, ardından sözlerine şu şekilde devam ettirdi: “Kaçak yapılar var. Kaçak yapılar ister istemez bir şekilde suyu, elektriği çekilmiş numarada çıkartılıp da eskilerden. Ama şu anda yeni yapanlar elektrik, su alamıyor. Almak isteyenler de işte tarım abonesiyle işini götürmeye çalışıyor. Mahallede yer kiralıyorsun. İki dönüm, üç dönüm yer. Oraya bir bungalov evi yapıyorsun veya elektrikli bir ev yapıyorsun. Kaçak bir ev yapıyorsun buraya da elektriği, suyu alamadığın için, numara taş olmadığı için belediyede numara taş vermez imara girecek olan yerde. Vatandaşta tutuyor tarımsal abone alıyor. Oraya elektriği çekiyor. Bir dönüm kiralıyor, iki dönüm kiralıyor. Satılıyor imarda. Hisse olarak satabilirsin ama sen oradan bir yer kiralıyorsun. Hemen konduruyorsun bir gece kondu. Bungalov evler, gecekondu tarzında. Elektrik ve su da tarımsal olarak çekiyor. Direkt tarımsal olarak çekiyor. Ben bunu ‘tarımsal bir tarla işletiyorum, onun için çekiyorum’ gibi açıklamalarla Ondan da eve kullanıyor.”

Muhabir: ERDEM KILIÇ