31 Mart yerel seçimlerinden 1 yıl sonra belediyelere yönelik memnuniyet anketleri ortaya çıkmaya başladı. Son olarak 30 büyükşehirde 17 bin 420 katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. 'En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları' ve 'En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları'nın belirlendiği çalışmada; tutuklanan ve görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 62,3 ile ilk sırada yer aldı. İmamoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 60,8 ile izlerken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yüzde 59,5 ile 3'üncü sırada yer aldı. En başarılı ilçe belediye başkanlarının yer aldığı çalışmada ise AK Partili Güngören Belediye Başkanı ilk sırada yer aldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner yüzde 67,4 ile ikinci sırada yer alırken, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ise yüzde 56,9 ile üçüncü sırada yer aldı.

Chp’de ‘Zoraki̇’ Zi̇yaret (1)

NE OLMUŞTU?

Anketlerden sonra belediye başkanları sosyal medya üzerinden tebrik edilmişti. Dikkat çeken paylaşım Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve EKDAĞ Genel Müdürü Ahmet Aydın’dan gelmişti. Aydın, Muhittin Böcek’i tebrik ederken, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı tebrik etmemesi kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. Aydın, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günden itibaren hemşerilerimizin destekleri ile 7’den 77’ye her kesime hitap eden güzel çalışmalara imza atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yapılan memnuniyet anketinde zirveye yükseldi” paylaşımında bulunurken, vatandaşlar, “CHP’de çatırdama mı var?” sorularını sormaya başladı. Vatandaşlar, yapılan anketinde doğruluğunu sorgulanmıştı.

Konyaaltı Belediyesi ‘En başarılı belediyeler’ arasında yer almıştı. Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve EKDAĞ Genel Müdürü Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediyesini tebrik etmişti ancak Konyaaltı Belediyesi’ni es geçmişti. CHP’de yaşanan memnuniyet krizinde yeni fotoğraf geldi.

Chp’de ‘Zoraki̇’ Zi̇yaret (3)

Yaptığımız haberden sonra Ahmet Aydın, Cem Kotan’ı ziyaret ederek fotoğraf paylaştı. Aydın, paylaşımında şu sözlere yer verdi;

“Konyaaltı Belediye Başkanımız kıymetli dostum Sn. Cem Kotan’la Konyaaltı’mızda yürütülen ve her kesimin takdirini kazanan çalışmaları, hayata geçirilen projeleri konuştuk. Antalya’mızı, ülke ve dünya gündemini değerlendirdik. Göstermiş olduğu değerli ilgisi için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Paylaşımlarda dikkat çeken bir diğer detay ise dikkatlerden kaçmadı. Ahmet Aydın ziyareti bütün sosyal medyalarında paylaşırken, Cem Kotan ise ziyareti sadece instagram hikayesinde paylaştı. Yapılan bu paylaşım ziyaretin zoraki olduğu şeklinde yorumlandı.

Muhabir: YAPRAK ÖZER