Kurban Bayramı bitmesiyle birlikte besiciler, kurban pazarında umduğunu bulamadı. Yıl boyunca yem, saman ve diğer bakım maliyetlerini karşılayarak yetiştirdikleri hayvanları Doğu illerinden Antalya’ya getiren besicilerin büyükbaş hayvanları ellerinde kaldı.
Emekli maaşının düşük kalması, hayat pahalılığının giderek artması, alım gücünün düşmesi gibi ekonomik sıkıntılarla kurbanlıklara ilgi düşerken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan ithal etmesi de yerli üreticileri zora soktu.
Maaşların bayram öncesi yatmaması da emeklilerin kurbanlık planını iptal etmesine sebep oldu. Zararına satış yapmalarına rağmen kurbanlıkların büyük bölümünün ellerinde kaldığını söyleyen besiciler hükümetin hayvancılık politikasına da teki gösterdi. Hayvanlarını ucuza sattıklarını söyleyen besiciler, "Biz besici olarak 600 liradan yem alıp hayvanlarımızı yetiştirdik, bugüne kadar getirdik.
Geçen yıl yer parası 2 bin 800 liraydı şimdi 10 bin lira. Geçen yıl yem 300 liraydı, şimdi 600 lira. En azından şu çadırın masrafı 70 bin lira. Erzurum'dan buraya 40 bin liraya kamyon tutuyorum, 40 bin lira da dönüş. Bir de Cumhurbaşkanı bayram üzeri canlı hayvan ithal ettirdi. Bu besiciler açısından infial yarattı ve mal elimizde kaldı. Mallarımızı zararına bile satamadık” diyerek isyan ettiler.