Küresel ısınma nedeniyle Korkuteli’ndeki barajda sular çekilmeye başladı. İlçe içinden geçen kanal ve bazı dereler tamamen kurudu. Süs kanalı olarak yapılan Kanal Korkuteli’ ye çok az su takviyesi yapılırken mevcut suyun devir daim etmesi sağlanmaya çalışılıyor. Korkuteli Barajı, Korkuteli çayı üzerinde sulama, taşkın kontrolü ve içme suyu amacı ile 1968-1976 yılları arasında yapılmış, gölet de alabalık yetiştirtiliyor. Baraj bölgesini gezmeye giden yazlıkçılar geçen yıllara oranla barajda çekilme gözlendiğini belirtti. Bölgede ayrıca kuruyan dere ve kanalların içinde otlar büyürken, yöre halkı su konusundaki endişelerini dile getirdi.

Korkuteli Kurudu (2) (Small)

BAHÇE SUYUNDA KARTLI SİSTEM 

İlçede Sulama Birliği bahçe suyu için kartlı sisteme geçti. Bahçe suyundan yararlanmak isteyen çiftçiler, Sulama Birliğine müracaat ederek bahçe su kartı alıyor. Bahçe su kartı için çiftçiler kullandıkları su ödeme bedeli dışında ayrı bir ödeme yapıyor, bu para kart ücreti adı altında alınıyor.

Korkuteli Kurudu (4) (Small)

“HAVUZA DEĞİL DENİZE GİRİN”

Yetkililerin bir an önce suyla ilgili olarak yeni çalışmalar yapmasını isteyen çiftçiler, “Su konusunda herkes bize yükleniyor. Bu yanlış. Bizler hem kendimiz hem de ilçemiz için üretim yapıyoruz. Evlerinin önüne keyif için havuz yaptıranlara ve havuzun suyunu kirlendi diye sık sık değiştirenlere kimse ses çıkarmıyor, dibimizde koskoca Akdeniz var, havuza değil, denize girsinler. Başkaları gibi keyif için değil, üretim için su kullanıyoruz” şeklinde konuştular.

Korkuteli Kurudu (1) (Small)

“ACİL ÖNLEM ALINMALI”

Öte yandan Korkutelili Çevreciler, geçen yıldan bu yana küresel ısınma nedeniyle sürekli susuzluk yaşanacağını dile getirdiklerini ve yetkilileri defalarca uyardıklarını ifade ederek, “Maalesef duyarsızlık devam ediyor. Önlem alınsın dediğimiz yetkililer, suların sadece bu bölgede değil, her yerde çekilmeye başladığı cevabını veriyor.  Bizlerde Su tasarruf tedbirlerinde daha da kalıcı çözümler üretilmeli ve uygulanmalı konusunda ısrar ediyoruz. İnsanlar şimdiden kaliteli su içmek için para ödüyor, marketlerden evlerine gıda taşır gibi su taşıyor, İleriki yıllarda bir damla suya muhtaç olmaktan korkuyoruz, inşallah olmayız” dediler.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZTESİ / AYFER ŞİMŞEK