Gerçekten Türkiye komedi gibi bir ülke. Öğretmenler, atanamadığı için garsonluk, kasiyerlik yaparken Milli Eğitim Bakanı eğitimdeki sorunları çözmek yerine gerip garip açıklamalarda bulunmuş.

Yani eğitimde o kadar sorun varken Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin çocukları sosyal medyada paylaşıp, paylaşmamasına, yeni yıla mezuniyet törenlerine kafayı takmış. Bakan Tekin bakın neler açıklamış:

“Biz burada velileri ve öğrenciyi rencide edecek, rahatsız edecek uygulamalara kesinlikle taviz vermeyeceğiz, açık açık söyleyeyim. Çünkü CİMER üzerinden bu türden çok şikayet geliyor bize. Yani veli diyor ki “Benim öğrencimi niye böyle bir şey için kullanıyor öğretmen.”

Onay vermediğim sosyal medya platformlarında çocuğun performansının yayınlanmasını arzu etmem, istemem. Yani bu sınırı iyi korumak lazım. Biz hukuk devleti sınırları içerisinde yani temel hak ve hürriyetlere saygı gösteren, temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan bir mantıkla, yani çocukların hakkını korumak üzere… Bizim çıkış noktamız burası.

Önümüzdeki yılla ilgili ilkokullarda karne uygulamasının yerine gelişim raporu uygulamasına geçmiş olacağız.

İşte özel rehabilitasyon merkezlerinde biyometrik kimlik tanılama mekanizması gelecek. Özel okullarla ilgili biraz önce söylediğim yönetmelik değişikliği muhtemelen yeni yılın başında girmiş olur.

Tematik okulları yaygınlaştırmak, programlarını, bu derslerin programlarını belirlemek de hedefimiz. Zaten açtık bir tane, bunları yaygınlaştıracağız.

Meslek liseleri kapsamında Politika Belgesi dahilinde söylediğim şeyleri yapacağız. Spor okulları ile ilgili federasyonlarla yoğun görüşme içerisindeyiz. Belli spor dallarında, mesela voleybol lisesi örneğini federasyonlarla birlikte bunları yaygınlaştıracağız. Spor ortaokulları açtık, onlara devam edeceğiz. Yıl içerisinde bu tür planlarımız var.

2025 yılında öğretmen adayı arkadaşlarımız için bir KPSS sınavı olmayacak. 2025 yılında ÖSYM ile yaptığımız protokol ile “Akademi Giriş Sınavı” adıyla bir sınavı organize ettik. O bu yıl ilk defa 13 Temmuz'da “Akademi Giriş Sınavı” adıyla yapılacak.

“Akademi Giriş Sınavı” sonuçlarına göre atamalarımızı, Milli Eğitim Akademisi’ne giriş sürecini başlatacağız. Akademi’deki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam etmiş olacağız. Bu da bu yıl açısından önemli bir adımdı.

Ailelere maddi külfet getirecek şeylere girilmemesi yönünde daha önce yaptığımız değişiklik hatırlatıldı öğrencilere, bizim o konudaki yaklaşımımız oydu. Bakanlıktan giden yeni bir şey yok bu anlamda. Bizim daha önce işte içerisinde cadılar bayramı gibi şeylerin de olduğu mevzuat hatırlatıldı. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığımız değişiklik. Benzeri şekilde orada da anlatıldı. O sadece kamuoyuna biraz farklı lanse edildi ama bizim bu konudaki yaklaşımımız belli. Okulların bu şekilde öğrencileri, velileri zan altında külfet altında bırakacak şekilde kullanılmasına karşıyız. Onun dışında zaten başka bir şeyimiz yok.” Ortada sorun varken, bu açıklama komedi dolu bir ülkede yaşadığımızı bir kez gözler önüne serdi.