Eskiden engelli olmak demek hayattan kopmak eve kapanmak. Hayata küsmek. Utanmak, sokağa çıkamamaktı. Ne yaparsak yapalım önüne geçemiyorduk.
Şimdi engelli dostlarımız bizlere örnek davranıyorlar. Bizler sıkıldık mı bunaldık mı hemen depresyona giriyoruz. Küsüyoruz resmen hayata. Hayatına son vermeye çalışanları görüyoruz. Hep birlikte engelleri aşıyorlar. Seslerini duyurup eksiklerini gideriyorlar. Hayatla mücadele ediyorlar. Sporda ve birçok dalda altın madalya getirmeye başladılar. Onlara baktıkça hayata daha sıkı tutunuyorum.
Örnek alıyorum onları. Tam düştüm dediğimde aklıma geliyor ha gayret diyorum. Bir engelli çiftimiz altın madalya almış. Gelin hep birlikte bakalım neler yapmışlar tekerlekli sandalyeyle kaç sporcumuz yarışmış görelim. Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Tekerlekli Sandalye ve Dans Sporu Dünya Kupası'nda (Para Dance World Cup) 14 ülkeden 52 sporcu müzik eşliğinde dans etti. Combi Freestyle Class 1 kategorisinde Melisa Taşgın ve Barış Bayraktar Türkiye'ye birincilik getirdi. Tekerlekli Sandalye ve Dans Sporu Dünya Kupası (Para Dance World Cup), 10-12 Mayıs'ta Antalya'nın Lara Kundu Bölgesi'nde bir otelde yapıldı. Türkiye'nin ilk kez uluslararası tekerlekli sandalye dans kupasına ev sahipliği yaptığı organizasyona 14 ülkeden 52 sporcu katıldı. Türkiye'de 2016 yılında 5 sporcuyla başladığı paradans sporunda ilk defa 18 Türk sporcu, dünya kupasına yarışmacı olarak katıldı. Yarışmacılar, 2 gün boyunca birbirinden güzel koreografilerle dans etti. Combi Freestyle Class 1 kategorisinde Melisa Taşgın ve Barış Bayraktar, Türkiye'ye birincilik getirdi. Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'de ilk kez tekerlekli sandalye paradans sporu yarışması yapıldığını anlattı.
Paradans sporunun dünyada yıldızı parlayan paralimpik yolunda hızla ilerleyen bir spor branşı olduğunu vurgulayan Tolga Han Çinkitaş, “Bunu sadece sportif bir branş olarak değil, sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Gelişmiş ülkelerde bu spor yapılıyor. Türkiye'mizin de bu ülkeler içerisinde olması bizim için gurur verici. Bize bu desteği sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakanımız Osman Aşkın Bak'a da çok teşekkür ediyorum. Geçen sene Antalya'da bir toplantıya katıldım. Sporun turizm sektöründeki etkileri ve bunun ülkeler arasındaki paylaşımda Antalya'ya nasıl destek verilebilir projesiyle paradans tekerlekli sandalye şampiyonasının Antalya'da olmasına karar vermemizde büyük etkisi oldu" dedi. Türkiye Dans Sporları Federasyonu As Başkanı Çiğdem Yıldız, Türkiye'de ilk kez Para Dance World Cup'un düzenlendiğini bunun engelliler haftasında gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye ile birlikte 14 ülkeden yarışmacılar olduğunu aktaran Yıldız, “Yaklaşık 2-3 hafta Amsterdam'daki bir şampiyonaya katılmıştık. Orada Barış Bayraktar kendi branşında birinci olmuştu. Onun da gururunu yaşıyoruz. Biz buna spor branşından daha çok sosyal sorumluluk olarak bakıyoruz. Bu anlamda Türkiye'de engelli sporcunun daha da yaygınlaşması açısından hem bakanlığımızın hem de kulüplerin desteği çok önemli" diye konuştu. Organizasyonda ev sahipliği yapan Milli Takım Antrenörü Gazi Umdu, 14 ülkeden 52 sporcunun yanı sıra Güney Kore'den Meksika'ya dünyanın farklı ülkelerinden 15 hakemin de yarışma için geldiğini anlattı.
Umdu, “Bu yarışma 2 gün sürdü. Türk Milli Takımı olarak 18 sporcuyla katıldık. Bu bizim için büyük bir başarı. 2016 yılında başladığımız bu yolcuğuna 2024 yılında uluslararası düzeyde yarışacak 18 sporcuya sahip olduk. Bu bizim için gurur verici bir olay. Bu yarışma uluslararası bir yarışma için kota niteliğinde. Umarım Türk milli takımımız uluslararası kotayı geçip uluslararası Avrupa Şampiyonası elde edebilirler" dedi. Herkes bugünümüzün yarınımızın birer engelli adayıdır. Lütfen engele birde sizler engel koymayın. Destek olalım. Sevgilerimle…