Eskiden çok büyük hazırlık yapardık. Mayısın 5’şi akşamı için önceden hazırlık yapardık. Aynı şimdikinin kadınlar arasında yapılan altın günü gibi.
Ateş yakılacak yerimizi hazırlardık. Teyp yada çalgı müzik sistemi kurulurdu. Gece geç saate kadar çalıp söyler göbek atar halay çeker ateşin üstünden atlardık. Dileklerimizi hazırlardık. Ev araba çizerdik, kimi evlilik kimi yüzük fotosu çizerdi, kimi çocuk resmi çizip evlat isterdi. Dileklerimizi diktiğimiz kırmızı keseye koyardık. Gül ağaçlarının dallarına asardık keselerimizi. Gül ağacımızın altına taştan ev yada tuğladan ev yapardık. Gece geç saatlere kadar gülüp eğlenirdik. Erkenden uyanıp gül ağacındakileri astığımız kağıtları alırdık. Yaptığımız tuğladan ev ya da taştan evleri yıkardık. Kesenin içine koyduğumuz bozuk paraları hızır cüzdanımıza gelsin diye koyardık. Eskişehir de deniz yoktu. Bizler kanal boyuna giderdik.
Dilek kağıtlarımızı porsuk kanalına atardık. İnce kavak dan kopan sopaları birbirimizin sırtına vururduk, koşardık. Şimdi ise dilekler Akdeniz’le buluşturuyorlar. Bakalım Muratpaşa’lılar nasıl hıdırellezi nasıl karşılamışlar neler yapmışlar öğrenelim Orta Asya’dan Balkanlara insanlığın en renkli geleneklerinden Hıdırellez sabahında Antalyalılar, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği etkinlikle, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan teknelerle denize açıldı ve dileklerini Akdeniz’in masmavi sularına bıraktı. Muratpaşa Belediyesi’nin geleneksel Hıdırellez etkinliğine bu yıl 600 kent sakini katıldı. Antalyalılar, belediyenin dağıttığı suda eriyen kağıtlara yazdıkları, çizdikleri ve geceden gül ağacının altına gömdükleri dileklerini yanlarına alarak teknelere binmek için gün doğmadan tarihi yat limanına geldi. Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la katıldığı etkinlikte saat 05.30’da tekneler Akdeniz’e açıldı.
Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte dilekler Akdeniz’e bırakılırken Başkan Uysal, şunları söyledi: “Bütün doğu coğrafyasında, bütün Asya’da Hıdırellez baharın uyanışı, hayatın devri daimini simgeler. Aslında hep pozitif, barışı, sevgiyi, saygıyı, güzelliği, güzel duyguları, kabul olacak dilekleri, hayattan, evrenden, yaratandan istenen, ‘Herkes kendi duygu ve düşüncesine göre’ dileklerini iletir. O dileklerin kabulüne dönük bir tarih olarak hep bilinir, hep pozitif bir tarih. Biz de bunu geleneksel hale getirdik. Suda eriyen kağıtlarımıza dileklerimizi yazdık, denize bıraktık. Tabi en genel anlamda ülkemiz için şehrimiz için sağlık, huzur, mutluluk, barış diliyoruz.”
Emekli hemşire Hülya Sarı, her yıl arkadaşlarıyla birlikte katılmaya özen gösterdiklerini söyledi. Sarı dileklerin yazılması için dağıtılan çevre dostu suda eriyen kağıtlar için de duyarlılığından dolayı belediyeye ayrıca teşekkür etti. Etkinliğe iş arkadaşlarıyla birlikte ilk kez katıldığını belirten Hayal Güllüoğlu dileklerinin kabul olmasını diledi. Uzun bir dilek listesi hazırladığını ifade eden Hayaloğlu, belediyenin Hıdırellez etkinliği düzenlemesinin ‘muhteşem’ olduğunu söyledi. Başkan Uysal Hıdırellez etkinliğinin ardından 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anısına yapılan Üç Fidan Parkı’nı da ziyaret etti.