Bir arkadaşım kilim ve halı dokuyarak evine katkı sağlıyordu. İlk bakışda önünüze aldığınız motifler aynı kanaviçe işler gibi çizilmiş desenlerdi.
Ben onlara bakıp onların deseninden çin iğnesi yatak örtüsü işlemiştim. Öğrenmeyi denedim. Baktığınızda çok basit görünen halı kilim dokumak kolay değildi. Sadece ilmek atmasını tarakla dövmesini öğrenebildim. Zorlasaydım başarırdım. İlmek atarken parmaklarım su topladı. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derlerya. Ben farklı yönden farklı işlemeler başardım. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi gençlerimize geleneksel türk sanatları adı altında sergi düzenlemiş. Bu sergide halı kilim hat, tezhip, ebru, çini işlerini sergilemişler.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine çağdaş sanat tekniklerini kullanarak eserler yaratma fırsatı veriyor. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 25. yıl dönümünü "Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi" açmış. Gelin hep birlikte bakalım sergide neler konulmuş, neler sergilenmiş ve sergi küratörü neler demiş bakalım. Olbia Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi; geleneksel Türk sanatlarının derinliklerine bir yolculuk sunarak, öğrencilere hem klasik hem de çağdaş sanat tekniklerini kullanarak eserler yaratma fırsatı veriyor.
Genç sanatçıların, değerli sanat formlarını modern yorumlarla birleştirerek, sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkardıkları sergi, halı, kilim, hat, tezhip, ebru, kat'ı çini ve minyatür gibi geleneksel sanat dallarının örneklerini bir araya getiriyor. Sergi açılışında konuşan Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu sergi küratörü Dr. Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgili Polat’a, bölüm hocalarına ve öğrencilerine verdikleri emek ve sanatsal katkıları için teşekkür ederek "Bu sergi, öğrencilerimizin Türk sanatının köklerini keşfetme ve çağdaş dünyada nasıl yorumlayabileceklerini gösterme fırsatını sunduğu için büyük önem taşıyor.
Öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler, zengin ve çok yönlü bir sanat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Serginin, sanatseverler ve sanatçılar için ilham verici bir platform olduğunu düşünüyorum" dedi. Kültürel mirasımız ve sanatsal zenginliğimiz korunmalıdır. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Umut Kayapınar ise "Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi, Fakültemizin kültürel mirasımızı ve sanatsal zenginliği koruma misyonuna önemli bir katkı sağlıyor.
Öğrencilerimizin bu etkinlik aracılığıyla gösterdikleri başarı, Fakültemizin sanat eğitimine olan bağlılığını ve geleceğe dair umutlarımızı pekiştiriyor." diye konuştu. Geçmişden günümüze getirebildiğimiz eserlerle yeni nesilimize gösterebileceğimiz eserler mevcut. Umurım gelecektede çocuklarımıza gösterebileceğimiz sergilerimiz olur. Meraklı öğrenmek isteyen genç nesillerimiz olur. Sevgilerimle…