Siyonizm kısaca belirtelim, siyonizim Yahudilerin yayılmacı ve egemenliği anlamındadır.

XIX. yüzyılın sonlarında, çeşitli ülkelerde yaşamakta olan kentsoylu Yahudilerce bir ideoloji olarak ortaya atılan ve Filistin’de bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan Siyonizm, tarihî İsrail toprakları olarak tanımlanan topraklarda bir Yahudi devletinin asırlar sonra yeniden kurulmasını amaçlamaktadır.

ABD’nin sayılı siyasetçileri ve zenginlerinin birçoğu Yahudi’dir. Irkçıdır. Faşisttir. Bundan önceki bölümde söz etmiştik; Türkiye, yedi düvele karşı savaşmıştır. Bunların içinde ABD başı çekmiştir. Atatürk, ABD’ye hiç gitmemiştir. Gelenleri de usulünce karşılamıştır.

ABD yılandır. Masum masum sürünerek gelir. Başı büyüdü mü sağına, soluna tıslar. Yahudilikte ihtikâr vardır. İşte Atatürk’ün duyurduğu ilkelerden sapmamız ülkemizin sömürgemsi davranışlar ortaya koydu. Artı değer üretmedi. 

Atatürk, dimdik ayakta kalması için öncelikle:” Türk; çalış, övün ve güven.” Vecizi ile Milliyetçiliğimizi özetlemiştir. Uzay sanayiinin kurulması, konusunda ad:”İstikbal göklerdedir.” Şiarını göstermektedir. Kayseri’de 17 uçak imal eden uçak fabrikası açılmıştır. Ama o zamanın hükümetleri her ne hikmetse kapatmış ve uçak sanayiinde ABD bağımlılığı başlamış. Siyonizim üstün bu güçle başını kaldıranı eziyor. Ne yazık ki, bu devlet Demoenklasın kılıcı gibi, çıkar sağlayacağı ülkeleri işgal etmek hakkını gücünden almaktadır. Wilson prensipleri gibi. ABD, ülkeleri tahlil ediyor. İyilik perisi olarak gözüküyor. Ajanlar fink atıyor. Bizim Lozan Barış anlaşmasını 1957 yılında imzalayabiliyor. Ne ilgisi var ABD’nin diyebilirsiniz. Bakınız ABD ülkemizde neler yapmış:

Dünyayı yöneten dört sektörle ilgili olarak:

1-Uzay ve havacılık Sektörü Silah sanayii. (Bir savaş anında kullanılamayan savan araçları, Kıbrıs Barış Harekatı)

2-Sağlık Sektörü: Refik Saydam Araştırma Enstitüsünün kapatılması

3-Tarım Sektörü: Kendi ülkelerinin çiftçisini zenginleştirmek için. Türkiye’de yetiştirilen bu ülkenin otantik tarım ürünlerin gönüllü yok edilmesi Ekilmeyen tarlanın dönümüne on bin lira verilmesi. Türikiye’nin bir ürün üretmeden, ürünün satın alınması. Köylü nüfusu üretmemesi için köylükten şehir nüfusunu artırma. Köyde kalanlara pancar üretimine kota ile Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi, Hayvan besleme, yem bitkisinin soyu sopu değiştirilmiştir.

DEVAMI YARIN