Demre tatilinde, gezilebilecek pek çok yer bulunmakla birlikte şehrin tarihini keşfedebileceğiniz tarihi yapılar da ziyaret edilebilmektedir. Ilıman iklimi, sakin atmosferi ve doğa ile iç içe olan konumuyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş ilçe, tarih boyunca bu özelliklerinden ötürü de birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Kekova Adası
Demre’nin en popüler doğal güzellikleri arasında yer alan ada, ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. Ulaşımların Kaleüçağız sahilinde bulunan tekneler ile yapılabildiği ada, etkileyici manzarası ve koyları ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Üzerinde herhangi bir şekilde yapılaşmanın bulunmadığı ada, yaklaşık olarak 4,5 km2’lik alanı kapsamaktadır. Turistik geziler amacıyla kullanılabilen bölge, adını Keklik Ovası’ndan almış ve eski çağlarda bir antik kente de ev sahipliği yapmıştır. Adanın kuzey tarafında batık bir antik kent bulunan adada, bu bölgeye girişler yasaklanmıştır. Adanın birçok yerinde sualtı dalışı, yüzme, güneşlenme gibi aktiviteler yapılabilmektedir. İçerisinde bulunan Tersane ve Gökkaya koyları, adayı ön plana çıkaran özellikler arasında bulunmaktadır.
Simena Antik Kenti (Kaleköy)
Demre’nin tarihi açıdan önemi son derece yüksek olan antik kenti Simena, ilçe merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafededir. Kaş – Demre yolu üzerinde yer alan antik kente ulaşımlar özel araç ile Üçağız Köyü yolunu takip ederek, taksi ya da Üçağız minibüsleri ile gerçekleştirilebilmektedir.
Araç ile doğrudan giriş yapılamayan antik kentin girişinden, yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş yolunun kullanılması gerekmektedir. Günümüzde Kaleköy olarak bilinen bölgenin tarihteki adı Simena olarak kullanılmıştır. Yapımının M.Ö. 4. yy’a kadar uzandığı bilinen kentin kurulduğu bölge, stratejik açıdan önemli bir konuma sahiptir.
Myra Antik Kenti
Demre’ye bağlı Karabucak Mahallesi’nde yer alan kente ulaşımlar özel araçla sağlanmaktadır. İlçe merkezinden İlkokul Caddesi’ni kuzeye doğru takip ederek gidilebilen bölgede otopark alanı da bulunmaktadı.
Likyalılar tarafından M.Ö. 5. yy.da kurulan antik kent, Hristiyanlar açısından da önemli bir bölge olarak kabul edilmektedir. Aziz Nikolas’ın bu kent içerisinde piskoposluk yaptığı bilinirken antik kent içerisinde Roma dönemine ait de çok önemli yapılar yer almaktadır.
St. Nicholas Kilisesi (Noel Baba Kilisesi)
Demre’nin sembolik yapıları arasında yer alan Noel Baba Kilisesi, ilçe merkezinde ve kolayca ulaşım yapılabilen bir lokasyonda bulunmaktadır.
İnşa tarihinin yaklaşık olarak 5. yy.a ait olduğu düşünülen yapı, 12 yy’a kadar kilise olarak kullanılmıştır. Günümüzde UNESCO Dünya Miras Alanı olan bölgede, aynı zaman Myra Antik Kenti’nde piskoposluk yapmış Aziz Nikolas’ın da mezarı yer almaktadır. Yapıldığı dönemde kilise olarak kullanılırken, sel baskınına uğrayıp devre dışı kalan yapı, ilerleyen süreçte birkaç kere restorasyon geçirmiştir. En son 1862 senesinde yenilenen kilise, günümüzdeki haline kavuşmuştur.