Antalya’ya ilk geldiğimde hastaneler şimdiki gibi değildi. Şimdi bütün hastaneler devlet hastanesi oldu. Muratpaşa’daki SGK hastanesiydi.
Çalışanlar sigortası olanlar giderdi. Diğer devlet hastanesine SGK olmayan herkes giderdi. Şimdi öylemi hepsine gidebiliyoruz. Randevu sistemimiz telefon ve E-Nabızdan alabiliyoruz. Atatürk Devlet hastanesi yıkılacak denmişti. Merkez ilk hastanemdi. İnsan ayağının alıştığı, alıştığı doktora gitmeyi sever. Belli bir yaş dönemi insanlar alışkanlıklarından vaz geçemez, ben gibi.
Çok şükür poliklinikleri kapatmama ve acil hastaların tedavi sürelerinin devamına karar alınmış. Merkezde olması benim işime geliyor. Tanıdığım doktorlarım, tedavimi takip eden kişiler benim için önemli. Atatürk Devlet Hastanesi yerine 500 yataklı hastane olacakmış. Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, Atatürk Devlet Hastanesi’nin yerine 500 yataklı hastane yapılması konusunda mutabakat aldıklarını açıkladı. Bu bizim gibi alışkanlıklarından vaz geçmeyenler için süper haberdi. Ayrıca Ekingen, "Şehir merkezinde polikliniklerin kapanmasını istemiyoruz. Acil servis ve birinci basamak tedavileri devam edecek" dedi.
Gelin hep birlikte Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, gazetecilerle bir araya gelip neler söylemiş hangi müjdeli vermiş bakalım. Ekingen, 710 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi’ni, Ekim ayında bin yatak kapasitesine ulaştırmayı planladıklarını söyleyen Ekingen; hastanenin personel, tıbbi cihaz, sağlık personeli ve donanımının artırılmasına yönelik çalışmanın sürdüğünü ve yeni bölümlerin açılacağını belirtti.
Şehir merkezindeki Atatürk Devlet Hastanesi’nin 1968 yılında hizmete başladığını söyleyen Ekingen, hastanenin yerine 500 yataklı hastane yapılması konusunda mutabakat aldıklarını açıkladı. Ekingen, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "2023'ün başında şehir hastanesine devredilmesi ile ilgili personel tıbbi cihaz, doktoruyla ilgili yazı var. Daha önce yapılmış deprem dayanıklılığı çalışması var. A bloğun boşaltma B bloğun güçlendirme kararı var. A ve B bloğun boşaltılması gerekiyor. Antalya Şehir Hastanesi'nde, Döşemealtı'nda bu ihtiyaçları karşılamamız gerekiyor. Atatürk Devlet Hastanesi, eski usul koğuş sistemi, tuvalet banyonun koridorda olduğu 4-5 yataklı servisler var. Antalya'da daha kaliteli ortamlarda sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.
Hasta, çalışan güvenliği iş sağlığını sağlama adına Atatürk Devlet Hastanesi’nin yerine 500 yataklı hastane yapılması konusunda mutabakat aldık. Sağlık yatırımlarının duraksadığı dönemde 'Yıkılacak mı?' diye kafalarda soru işareti oldu. 500 yataklı yeni Atatürk Devlet Hastanesi yapılması için projesi çizildi. A ve B blok uygun değil. A blok boşaltılmıştı, B bloğu da bazı bölümleri taşımaya karar verdik. Şehir merkezinde polikliniklerin kapanmasını istemiyoruz.
Acil servis ve birinci basamak tedavileri devam edecek. A ve B bloktaki yataklı servislerin hizmetleri farklı hastanelerde sürdürülecek. Son yatırımlar gerçekleşene kadar hizmete devam edeceğiz. A ve B blokta sağlık hizmeti sunulması şu an uygun değil. Bazı bölümlerin personel, hekimleriyle aynı şekilde hizmeti şehir hastanesinde ve diğer hastanelerde yapacağız."